Ето, че дойде време да представя селекция с най-доброто от сватбена фотография 2022. Тази публикация представя част от работата ми през изминалата година, а някои от кадрите, които предстои да видите получиха и международно признание в редица конкурси за сватбена фотография.

Такъв конкурс е организираният от Wedding Photojournalist Association, който има две подразделения – за Артистична и Репортажна сватбена фотография.

За 2022 г. се класирах на:

14 място в света в категория Артистична Сватбена фотография и на 61 място в света в категория Сватбена Фотожурналистика.

По-долу може да видите и селектираните снимки, които получиха отличия в двата конкурса през годината.

Inspiration Photographers е друга платформа, която представя работата на едни от най-добрите сватбени фотографи в цял свят. Там наред с месечните конкурси за еденични кадри има и такива за цял разказ до 20 снимки. След всички етапи резултатът е класирането ми на

57 място в света

и номинация за Международен Сватбен Фотограф – откритие на годината. А това са и наградените снимки:

Vintage Winter бе сред наградените истории в категория Pre-wedding Album.

За мен е чест да представлявам България в подобни международни конкурси, но да ви кажа тези цифри са нищо пред оценката, която получавам от хората, чиито сватбени истории всъщност разказвам. Сигурна съм, че всяка от тези снимки е много ценна за тях, не защото е наградена, а защото носи онази особена смесица от момент, поза, светлина и моето лично усещане за техните преживявания!
 
Не забравяйте, че най-добрият фотограф не е непременно най-награждаваният.
 
Наградите са само бонус. Те са и доста субективни, защото всяко решение, зад което стоят реални хора е малко или много субективно. За мен лично много по-важно е отношението, коректността, търпението и умението да оправдаеш очакванията на клиентите си.
 
Благодаря от сърце!
 
P.S. Ако желаете да разгледате още любими мои снимки от сватбен сезон 2022 може да посетите профилът ни във Vimeo.