Най-доброто от сватбена фотография 2023

Здравейте, приятели! Ето, че дойде време да представя селекция с най-доброто от сватбена фотография 2023. Тази публикация показва част от работата ми през изминалата година, а някои от кадрите, които предстои да видите получиха и международно признание в редица конкурси за сватбена фотография.

Такъв конкурс е организираният от Wedding Photojournalist Association, който има две подразделения – за артистична и репортажна сватбена фотография. И двете подразделения имат няколко етапа през годината на база, на които се формира общия резултат за всеки участник. Участниците имат право да изпращат само актуални снимки, от текущата година, което е едно от нещата, които най-много харесвам в тази организация. Тази година не участвах толкова активно и пропуснах няколко от етапите в конкурса. Въпреки това класирането ми отново е в челните редици:

За 2023 г. се класирах на:

32 място в света в категория Артистична Сватбена фотография и 105 място в света в категория Сватбена Фотожурналистика.

Ето и селектираните снимки, които получиха отличия в двата конкурса през годината.

Inspiration Photographers е друга платформа, която представя работата на едни от най-добрите сватбени фотографи в цял свят. Там наред с месечните конкурси за еденични кадри има и такива за цял разказ до 20 снимки. След всички етапи резултатът е класирането ми на

30 място в света

и номинация за наградите Златен обектив в категория Международен Сватбен Фотограф на годината. А това са и наградените снимки:

Благодаря сърдечно на всички наши клиенти, които ни довериха да запечатаме най-съкровените им спомени. Благодаря на моя екип, както и на всички колеги, с които работихме съвместно по тези прекрасни събития. Надявам се 2024 г. да е по-добра, по-успешна и по-вдъхновяваща от предходната. 

Бих искала да ви споделя и още малко от любимите си моменти за изминалата 2023 г.

Снимките в публикацията са заснети на следните локации:

Вила Екатерина
Резиденция Тера
Комплекс Райски залив
Парк Хотел Стара Загора
Гранд Хотел Милениум
Зала Маргел 360
Зала 10 на НДК
Резиденция Черешови градини
Хотел Св. Екатерина, Рибарица
Резиденция Бедуин
Face Bar & Dinner
Хотел Астор Гардън

Ако желаете да разгледате повече от моята работата, може да посетите секция БЛОГ или да ме последвате в Instagram.