На 1 април 2020 г. аз и колегата ми Симон Вартерян имахме удоволствието да гостуваме в шоурума на Dynaphos в София, където по време на живо предаване направихме тест драйв на непозната за нас техника на марката Nanlite. Презентацията беше много забавна, тък като и двамата никога не бяхме работили с това осветление.

Домакините от Dynaphos бяха приготвили две диодни RGB тръби NanLite PavoTube 15C и 30C, подходящи за добавяне на фини нюанси и ефекти, за работа в по-малки помещения. Цветната им температура може да бъде променяна от 2700 до 6500K, също така има и контрол на оттенъка и наситеността, което буквално позволява много различни цветови комбинации. Тръбата разполага и с предварително зададени светлинни ефекти като: Storm, Flash, Candlelight, Color Cycle и др. Интензитета на светлина може да бъде контролиран от 0 до 100% не само от тръбата, а и от разстояние посредством Wi-Fi.

Заедно със Симон се опитахме да приложим на практика предоставеното ни осветление, за да създадем максимално интересни цветови комбинации в краткото време на теста. Диодните тръби на Nanlite се използват много широко в кино и видео продукции поради спецификата и техническите им характеристики.

Видео от презентацията може да видите ТУК, а ето и галерия със снимките, които имах възможност да направя по време на теста. Използваната техника е Nikon Z6 + обектив Nikkor Z 24-70mm f/2.8 S