На 24.01.2018 в Хотел Балкан Paloma Fashion с главен дизайнер Поля Кинова представи последната си Haut couture колекция на тема „Версай”.
Дизайнерката демонстрира висша мода в официалните и коктейлни тоалети в първата част на ревюто и изящни булчински рокли във втората. Тоалетите са изработени от най-фини материи и ръчно бродирани с дантела, перли, камъни и ефирни пера. Официалните преливаха от светли нежни тонове към по наситени, логиката следваше и в материйте от фин телесен тюл  обсипан с цветя, към коприна и кадифе.
За да ни пренесе в градините на Версай Флориста Йоана Томова и екипа й се бяха погрижили декора да допълни балните рокли и създаваше усещане за пищност и пролетна свежест. Тежките кристални полилеи в залата бяха допълнени от нежни цветове вистерия, цъфнали  череши и ефирни ресни, Пътеките в парковете на Версай бяха пресъздадени от малки иглолитни растения и бели кашпи с орхидеи, хортензия и черешов цвят.
За да бъде напълно завършен всеки булчински тоалет се нуждае само от цветя, а те бяха интересно вплетени в уникални букети с нестандртни форми в ярки цветове. Тъй като букета е „бижуто” за всяка булка, дизайнерката бе изработила букет само от брошки с камъни и перли, който бе завършен с фини щраусови пера.
Ревюто завърши с невероятна булчинска рокля пресъздаваща емблематичен фонтан от градините на Версай, тоалета бе допълнен с феерично ветрило от бели пера и орхидеи.
Гвоздея на програмата бе рокля съчетаваща работата на двете дизайнерки, по модел, кройка и изработка на Поля Кинова и декориран с 300 цвята естествена орхидея „Ванда” от Йоана Томова.
За да ни пренесе в атмосферата на кралските балове талантлив цигулар изпълняваше виртуозни пиеси на живо в залата, а ревюто бе открито от малките балерини на Маша илиева.
Поля Кинова избра за лице на колекцията си бизнес дамата ивана Скендерова, която през годините се е утвърдила като жена с изключително изискан стил и класа.
С популяризирането на събитието се бе заел Евгени Минчев, който отново не изневери на стила си и се появи с екстравагантна шапка с пера, напълно в стила на колекцията.
Всички гости на дефилето бяха възхитени от невероятните рокли и атмосферата по време на дефилето и споделиха, че очакванията им са били надхвълени многократно от това, което са видяли.
Една от най-отговорните задачи, да улови всеки миг от това събитие бе възложена на Фотографа Цветелина Делийска, която сега ще ви пренесе в атмосферата на всичко онова, което се случи, насладете му се!

текст: Йоана Томова