Тази година имах честта и удоволствието да участвам в един изключително интересен проект по покана на моята скъпа приятелка, флориста Йоана Томова. Съвместната ни работа се оказа приятно и забавно приключение, а резултaта се получи повече от страхотен и е вече факт– 14 листов календар за 2019 г., под мотото „истинските мъже и цветята винаги са на мода“.

Пред обектива ми застанаха едни от най-добрите и успешни фотографи, видеооператори, флористи и гримьори от сватбения бранш, които обиковено са свикнали да бъдат „зад кадър“. Всеки от тях позираше в компанията на специално подбрани естествени цветя.

Официалното представяне на календара се състоя на 20.12.2018 г. във Фабрика 126 на тайно парти само за избрани. На събитието присъстваха много фотографи, оператори, флористи, стилисти, Dj, сватбени агенти и близки наши приятели. Гостите ни се забавляваха до ранни зори с екипа на DjPro, изпълненията на Елена Брусарска и Мирян Костадинов, а градуса на настроението бе нажежен до червено с горещите танци на Expose Team. Всички присъстващи станаха свидетели на специално подготвено видео „зад кадър”, което илюстрира целият снимачен процес и подготовка на календара, a „моделите” бяха посрещнати с бурни овации и едва смогваха да раздадат автографи на всички желаещи. Благодаря сърдечно на Георги Чакъров от Factor.bg, който се погрижи за печата на поредната изненада, а именно мини изложба с фотографиите от календара, на която имахме удоволствието да се насладим в отделна зала. Безупречната визия на мен и Йони е дело на модна къща Paloma Fashion и гримьора Кирил Гуцов, а за перфектното протичане на цялото събитие заслугата е на организатора Теди Николова от агенция Текама и разбира се на Йоана Томова.

А сега идва ред да представя и най-важните – 12-те момчета, които ни се довериха и ще красят стените на много женски домове през следващата година!

Месец Януари – Димитри Стефанов
Един изключително талантлив фотограф, много импулсивен и различен, винаги откровен както в работата си, така и на живо.

Месец Февруари – Ивелин Илиев
Той беше и първият „модел“, който се престраши да застане в кадър и взе участие в нашия проект, за което сме му много благодарни. Фотограф с много международни награди и собствен уникален стил на работа, човек, който много ценя не само като колега, но и като приятел.

Месец Март – Даниел Тенджерков
Дани е един от най-успешните и талантливи млади флористи в България. Собственик на 6 магазина за цветя във Велико Търново той винаги изненадва със своите предизвикателни аранжировки.

Месец Април – Пламен Бижев
Той е млад и талантлив, учил се е от най-добрите в бранша и смело създава свой уникален стил кинематография. Винаги усмихнат и адски позитивен!

Месец Май – Николай Николов
Ники е единственият, който и двете с Йоана не познавахме лично, но въпреки това веднага прие поканата ни да участва в снимките за календара. Двете познавахме Ники задочно, единствено чрез работата му, която е страшно въздействаща, защото е един от най-умелите и креативни видеооператори в България.

Месец Юни – Кирил Гуцов
Един изключително добър професионалист с четка в ръка, Кирил може да преобрази всяка дама в истинска дива! Отличен гримьор с много фин вкус към детайла, много позитивен и истински сърдечен!

Месец Юли – Мартин Работилов
Марти е част от екипа на Йоана Томова, а щом тя го избра да бъде лице за месец юни аз съм убедена в неговите таланти като професионалист на ниво!

Месец Август – Цветан Иванов
Цецо е ключова фигура във фотографските среди, защото е търговски директор на един от най-големите верига-магазини за фото и видео техника Фотосинтезис! Много го уважавам и изключително ценя лекотата, с която се работи с него!

Месец Септември – Костадин Русинов – Lansky
Освен, че е талантлив фотограф, Косьо е човекът с най-интересната визия и страхотна коса, за която благородно му завиждам! Благодарни сме му и затова, че ни приюти в своето студио, където заснехме част от снимките.

Месец Октомври – Христо Лазаров
Христо е колега, който познавам от много години и знам колко много се развива и влага в своето постоянно обучение и усъвършенстване. Този негов постоянен стремеж за нови знания го поставя на челно място в сватбената кинематография в момента, защото прави истинско семейно художествено кино!

Месец Ноември – Даниел Петров
Сигурна съм, че много жени няма да имат търпение да дойде този месец 🙂 Той е с магнетичен поглед, остър ум и още по-остър език. Чаровен до безобразие, но сериозен и истински професионалист, Дани оглавява софийския офис на предпочитаната от мен компания за изработка на фотокниги – Image Print Club.

Месец Декември – Влади Балевски
Какъв по-подходящ завършек на годината от моят колега, чието име говори само за себе си – един от най-успелите и добри сватбени фотографи в България. Влади винаги е правил много за развитието на сватбената фотография у нас, за което много го ценя и уважавам. Страхотен оратор и истински професионалист в своята област!

……………………………..

Календарът е отпечатан в размер 33х48, на висококачествена хромова хартия мат с покритие от частичен лак на корицата. Ако и вие искате да се сдобиете с нашето бижу не пропускайте да се свържете с мен или Йоана Томова! Ще се радваме ако нашата работа ви е доставила удоволствие!

За подробния репортаж от събитието по официалното представяне на календара благодаря на моя колега Емо Колев от HiLife!