Теди и Сашо са едни прекрасни сладури, чиято сватба имахме щастието да заснемем тази година във ваканционното селище Санта Марина, Созопол.
Аз самата нямах търпение да дойде денят на събитието, но с известно колебание, защото Теди е фотограф и се притеснявах дали ще успея да оправдая напълно очакванията им. Много пъти съм споделяла със свои колеги и клиенти, че 50% от заслугите за една успешна фотография се дължи на човека пред камерата, а не само на фотографа. За мен лично е важно всички участници да ме приемат като част от сватбата и да се отпуснат в мое присъствие. За щастие както младоженците, така и техните близки и приятели бяха много емоционални, естествени и готови за забавления, че нещата се получиха напълно естествено и без напрежение.

Помолих Теди и Сашо да ми разкажат малко повече за себе си и процесът около планирането на сватбата. Мисля, че би било интересно за всички бъдещи младоженци, които планират т.нар. изнесена сватба (destination wedding). 

Представете се, кои сте и с какво се занимавате?

Здравейте, аз съм Теди (булката) и съм фотограф. За съжаление все още не успявам да се издържам от това си занимание и затова работя в сферата на строителството и строителния надзор.
Аз съм Александър – работя в областта на финансите и счетоводството.

Как се запознахте?

Познаваме се още от гимназията, покрай най-добрите си приятели. Заедно като двойка сме от 10-11 клас.

Разкажете ми повече за предложението за брак. Кой на кого предложи?

Цялата инициатива беше в ръцете на Сашо. Тъй като и двамата обичаме природата и естествените места, любители сме на къмпинга и палатките и често се качваме на Витоша той реши именно там да ми предложи. Мястото, което бе избрал е една беседка в Дендрариума (ботаническа местност на Витоша). Всичко беше много интимно и магическо – от украсената с лампички беседка до виното и пухкавият сняг.

Пред какви предизвикателства Ви постави организацията на Вашето събитие?

Както всички младоженци, които минават по този път двамата бяхме подложени на личностни разногласия и по-малка заинтересованост към дребните детайли от страна на Александър. За съжаление обаче, една сватба изисква внимание към всички детайли – големи и малки. В този аспект, аз (Теди) се почувствах доста по-натоварена при подготовката и организацията, което в един момент ме напрегна. 
Следващото предизвикателство беше да влезнем в рамките на определен бюджет. Не искахме да притесняваме родителите си прекалено много и затова се постарахме да спазим границите, които си бяхме определили.
Друго предизвикателство беше да редуцираме броят на гостите, защото настина искахме интимна и малка сватба (гостите на Теди и Сашо бяха около 50 човека), на която да присъстват само на-близките ни роднини и приятели.

Как избрахте локацията?

През дългите ни години съжителстване заедно сме обсъждали факта, че и двамата искаме да направим сватбата си на морето. Искаше ни се да бъде в Гърция, но поради пандемията решихме да заложим на българското черноморие. Избрахме ваканционното селище Santa Marina, защото ни харесва, родителите нипонякога почиват там, а и мястото предлага възможност за настаняване на всички гости, което за една изнесена сватба е много важно.

Какви бяха критериите Ви при избор на екипа?

На първо място искахме организатор, който е местен, защото ние сме от София. Дамата, която наехме вече имаше опит с работа на локацията. Тя ни даде препоръки за повечето членове от екипа и без нея предполагам щеше да ни е трудно да действаме от разстояние.
От първостепенно значение бе и изборът на фотограф. Беше важно да има умението да улавя моменти и неподправени емоции, без стерилни и нагласени пози. Именно такива ни се сториха твоите снимки, когато гледахме едно твое презентационно видео
За видеото нямахме особени изисквания, просто да имаме хубаво филмче за спомен.
Диджеят беше важен за нас, защото цялата идея за сватбата беше да направим едно незабравимо парти за гостите си. DJ Стенли се справи повече от блестящо в тази роля.

А ето и всички членове от екипа, на които сме изключително благодарни за всеотдайната им работа:

Организация и декорация: Краси Автанска
Фотография и видео: Deliysky studio
Сватбена рокля: Mille bridal
Коса: Асен Марков за Салон Марков, Бургас
Грим: Stelel Make up, Стелияна Карчева 
Локация: Viva Mare, Santa Marina
Гост изпълнители: Сашо Роман, Стефания Гемеджиева и Деля Харалампиева, Танцова формация Веселяци, Бургас
DJ Стенли (Станчо Бодуров)