Преди няколко години заедно със съпруга ми започнахме проект, който се оказа доста успешен – семейна фотосесия в домашна обстановка. Аз снимах, а той ми помагаше с осветлението. Толкова голям интерес представляваха тези сесии, че имаше дни, в които сме посещавали по няколко семейства дневно в различни части на София. Този тип фотография е изключително приятен и за двете страни. Децата са спокойни и уверени, защото са в собствения си дом, родителите не се затормозяват със спазването на точен час, записан в някое студио, и не се налага да изнасят половината гардероб от вкъщи. Фотографът от своя страна поема едно приятно предизвикателство, защото работата в неконтролирана среда винаги е предизвикателство.
С течение на времето обаче малко изоставих този проект, поради липсата на време, а и точно тогава станаха модерни студийните детски фотосесии с декори.
Днес отново снимах такава фотосесия на мои стари клиенти. Беше много забавно да дебна децата, докато си играят. Сигурна съм, че един ден тези снимки за тях ще бъдат много по-скъпи от една сесия в студио.

А тук може да разгледате и първата фотосесия на баткото Рости, който вече е голямо 3 годишно момче.