Често получаваме запитвания относно условията ни на работа, ценовите предложения, стилът ни и други въпроси, свързани с цялостното протичане и реализация на един сватбен ден. С цел по-лесна комуникация и улесняване на клиентите ни, подготвихме селекция от най-често задаваните въпроси. Надяваме се да Ви бъдат полезни, а в случай, че не откривате отговора на своя въпрос не се колебайте да се свържете с нас.
Ще се радваме да отговорим!

Колко струват вашите услуги?
Това, разбира се е най-често задаваният въпрос от всеки клиент, което е напълно разбираемо, с оглед на това, че всеки прави сметка на бюджета, с който разполага при организацията на едно сватбено тържество или друго събитие. На сайта ни тук са посочени част от базовите ни цени за услугите фотография и видеозаснемане, а при последващо запитване чрез контактната форма на сайта или на посочения email изпращаме конкретна оферта. Препоръчително е в нея да опишете всички детайли свързани с Вашето събитие: дата, начален и краен час, локация, Вашите изисквания и т.н

Работите ли с втори фотограф/видеооператор?
За фотографията – ДА. Всички пакети за сватбена фотография включват заснемане от двама фотографи. Това осигурява пълното отразяване на събитието, повече емоционални кадри и различни гледни точки.

Обработвате ли заснетия материал?
Да, задължително. Суровия видео материал преминава през преглед и монтаж, добавяне на надписи, музика. Суровите файлове от фотоапарата се обработват един по един. Всички снимки преминават през базова обработка, корекция на цвят, плътност, контраст, а част от тях и през специализиран ретуш, в авторски стил.

Пътувате ли извън града, в който живеете?
Ние сме базирани в София, но голяма част от нашите ангажименти са на територията на различни градове из България, така че отговорът е да! Освен това имаме и богат опит при заснемането на сватби извън България в държави като Гърция, Румъния, Люксембург, Англия и др. В зависимост от локацията на Вашето събитие се начисляват транспортни разходи в двете посоки, нощувки и командировъчни за целия екип.

Бихме желали фотосесия на някоя красива и интересна локация. Знаете ли такава?
Ние се занимаваме със сватбено заснемане от над 10 години и за целия ни дългогодишен стаж имаме поглед над повечето интересни локации за сватбена фотосесия в София. По време на предварителния разговор ще обсъдим с Вас желанията Ви и ще дадем предложения, а ако Вие имате предпочитание към някоя непозната локация сме отворени за всякакви идеи.

Получаваме ли снимки освен в цвят и черно-бели?
Да, всеки клиент получава селекция на част от всички снимки и в черно-бял вариант.

Предоставяте ли RAW файловете (суровите необработени файлове)?
RAW файлове не се предоставят на клиента, но при желание може да се договорят такива условия, при които RAW файловете се заплащат допълнително. Финалната селекция снимки се предоставя в  JPG формат с висока резолюция и всяка от тях е носител на високите ни критерии за обработка и качество.

Чии са авторските права над видео и фото материалите?
Съгласно Закона за авторското право, авторските права върху снимките / видеото принадлежат на фотографа / видеооперяатора. Фотографиите / видеоклиповете, направени от екипа ни, са предназначени само за лично ползване. Те не могат да бъдат използвани за търговски цели. Ако желаете да използвате снимки / клипове за рекламни цели, това може да се направи при договаряне на съответните условия и цени. Ако искате да участвате в конкурси със снимки, заснети от нас или да предоставите такива на трета страна може да предоставите снимки с добавено лого върху тях или изричното споменаване на автора на фотографията.

Предоставяте ли конфиденциалност на своите клиенти?
Нашите снимки / клипове са част от нашето творчество и могат да бъдат публикувани на нашия уеб сайт и в социалните мрежи, за да представят нашето портфолио. Ако искате да Ви бъде предоставена конфиденциалност, това трябва да бъде изрично споменато в предварителните разговори, като ние си запазваме правото да не приемаме такива ангажименти. Въпреки това, има случаи, в които се съобразяваме изцяло с изискванията на нашите клиенти за конфиденциалност и към дължимата сума по договор се начислява допълнителна финансова компенсация.

?зработвате ли фотокниги и в какъв стил?
Фотокнигата е едно от нещата, чиято изработка ни доставя най-голямо удоволствие. Препоръчваме на всеки наш клиент този фин завършек на историята от сватбения ден. С изчистения си дизайн, висококачествена изработка и големия избор на корици, фотокнигите, които изработваме са нещо, което ще запази трайно спомена от най-важния ден от живота Ви!

Как да ви наемем?
Първият етап при ангажиране на нашия екип или услуга е провеждането на предварителен опознавателен разговор, в който Вие ни запознавате с вашето събитие и детайлите около него, споделяте своите изисквания и виждания, а ние отговаряме на всички Ваши въпроси. ?зключително важно е да си допаднем преди всичко като хора, комуникацията ни да върви гладко, защото нашата работа е изключително емоционална и за нас е от съществено значение приятелската атмосфера, която ще създадем помежду си.
В случай, че всичко е наред преминаваме към следващия етап – заплащане на капаро и подписване на договор.

От колко време се занимавате със сватбена фотография и видеозаснемане?
Ние разказваме истории чрез снимки и видео вече над 10 години. ?маме изключителен опит и множество познанства с колеги във и извън България. ? помним всички наши клиенти, като с много от тях сме и семейни приятели, което е наистина чудесно.

Трябва ли да има предвидени куверти за Вашия екип по време на партито в ресторанта?
Ще бъде много мило от Ваша страна, ако предвидите храна и безалкохолни за нашия екип. Това означава, че ще бъдем сити, ще имаме сили за артистични подвизи и няма да ни се налага да отскачаме до най-близката закусвалня за някой друг вреден сандвич.